THAILANDA ELIMINĂ CERINȚA TESTĂRII PCR LA SOSIRE

Centrul pentru Administrarea Situației COVID-19 (CCSA) a aprobat eliminarea testării PCR la sosire. Noile reguli de intrare în Thailanda vor intra în vigoare începând cu 1 mai 2022.

Pentru sosirile internaționale se vor aplica două scheme de acces personalizat:

  1. Călătorii vaccinați cu schema completă nu vor mai fi obligați să prezinte dovada unui test RT-PCR negativ făcut înainte de sosire și nici nu vor fi nevoiți să facă testul la sosire.

    Cerința este doar să se înregistreze pe https://tp.consular.go.th/ și să obțină codul QR emis de Thailand Pass în baza certificatului de vaccinare și a poliței de asigurare cu acoperire de minimum 10.000 USD (redusă de la 20.000 USD).

    Odată sosiți în Thailanda, li se va permite intrarea și apoi sunt liberi să călătorească oriunde în Regat.
  2. Călătorii care nu sunt vaccinați (sau nu sunt vaccinați cu schema completă) nu vor mai fi nici ei obligați să prezinte dovada unui test RT-PCR negativ făcut înainte de sosire și nici nu vor fi nevoiți să facă testul la sosire.

    Aceștia trebuie însă să se înregistreze pentru un Thailand Pass cu o rezervare la hotel de 5 zile și o poliță de asigurare cu acoperire de minimum 10.000 USD (redusă de la 20.000 USD).

    Odată ajunși în Thailanda, vor rămâne în carantină timp de 5 zile și vor efectua un test RT-PCR în ziua a 5-a. Excepție fac călătorii nevaccinați ce încarcă online pe Thailand Pass dovada unui test RT-PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de călătorie. Ca și celor complet vaccinați, și lor și li va permite să călătorească oriunde în Regat.

Ambele categorii de călători sunt sfătuiți să respecte cu strictețe standardele de sănătate și siguranță. Dacă prezintă simptome asemănătoare COVID, să se testeze; în cazul unui rezultat pozitiv, vor trebui să primească tratamentul medical adecvat.