Restaurante cu stele Michelin

Thailanda etalează vizitatorilor una dintre cele mai faimoase și variate exemple de cultură gastronomică populară din lume. Pe lângă sutele de preparate tradiționale, veți găsi însă și o amplă gama de localuri gourmet; selecte, rafinate, adevărate temple culinare în care „oficiază” chefs cu studii și palmares internațional. Unele cu specific italian, japonez, din Orientul Mijlociu sau din alte bucătării ale lumii, altele sunt încununate cu râvnitele stele Michelin. Găsiți mii de restaurante, meniuri, rețete și lecții de gastronomie pentru a va umple paharul plăcerilor de vacanță.

Celebrul Ghid Michelin – o adevărată biblie a gastronomiei mondiale – a inclus pentru prima oară Thailanda în ediția din 2017 printre destinațiile culinare prestigioase, mai cu seamă Bangkok și provinciile din preajmă. Până azi, ghidul și-a extins recomandările acoperind  Phuket, Phang Nga și Chiang Mai ca atracții culturale gastronomice remarcabile.   

Restaurante premiate

Felurile de mâncare tipic thailandeze au gusturi și arome puternice, derivate din zeci de ingrediente și mirodenii. Pe lângă lemongrass, ardei iute, ghimbir, kaffir lime, usturoi, zahăr de palmier, sos de pește – și încă vreo 200 asemenea –, intervine „alchimia” din bucătăriile marilor restaurante și arta maeștrilor culinari. Ei jonglează cu gusturi, arome, texturi contrastante și creează meniuri pline de personalitate.

În 2021, prestigiosul ghid Michelin a publicat lista restaurantelor din Bangkok ce au primit două stele Michelin: Chef’s Table, Le Normandie, Mezzaluna, R-Haan- Sorn, Sühring.

Cele cu o stea sunt următoarele 22: 80/20, Blue by Alain Ducasse, Bo.Lan, Cadence by Dan Bark, Canvas, Chim by Siam Wisdom, Elements,Ginza Sushi Ichi, J’aime by Jean-Michel Lorain, Jay Fai, Khao (Ekkamai), Le Du, Methavalai Sorndaeng, Nahm, Paste.

R-Haan și Sorn – două mostre supreme de Authentic Thai Fine Dining

Sunt primele și singurele restaurante cu specific exclusiv thailandez recompensate cu două stele Michelin. Cei doi chefs (Supaksorn “Ice” Jongsiri și Chumpol Jangprai) au pornit de la filosofia gustului din copilărie, cel ce stârnește emoții perene: orezul fiert în vase de lut pe flacără de cărbuni, ingrediente proaspăt culese din grădina casei și puse imediat la gătit în wok, precum făceau bunicile lor… Acestea sunt elementele autentice pe care și-au construit portofoliul de meniuri, oferind atât feluri tradiționale regionale cât și selecții din gastronomia regală în interpretări contemporane. Pe scurt, cultură ancestrală și knowhow modern pentru experiențe gustative unice.

Din galeria premiantelor Michelin vă mai propunem „expediții” în gastronomia de lux cum ar fi Le Normandie (în cadrul celebrului Mandarin Oriental) sau Sra Bua ce aparține de maiestuosul hotel Kempinski.

Unde le găsiți:

R-Haan restaurant
https://www.r-haan.com/
Adresa: 131 Pai Di Ma Di Klang Alley, Khlong Tan Nuea, Watthana, Bangkok 10110

Sorn restaurant
https://www.instagram.com/sornfinesouthern/
Adresa: 56, Sukhumvit 26 Soi Ari, Klongton Khlong Toei, Bangkok 10110

La Normandie
https://www.mandarinoriental.com/bangkok/chao-phraya-river/fine-dining/restaurants/french-cuisine/le-normandie
Adresa: 48 Oriental Ave, Khwaeng Bang Rak, Bang Rak, Bangkok 10500 (incinta Mandarin Oriental Hotel)

Sra Bua by kiin Kiin
https://www.srabuabykiinkiin.com/en
Adresa: Siam Kempinski Hotel, 991/9 Rama I Rd, Khwaeng Pathum Wan, Pathum Wan District, Bangkok 10330