7 ponturi și povețe pentru un voiaj reușit

Nu forțați lucrurile

Nu subestimați efectul istovitor al zborurilor lungi, mai ales după perioade de muncă foarte intensă – deh, ca înainte de concediu. În primele zile veți fi oricum epuizați și ideea unui safari la 4.30 dimineața e greu de digerat… Sfatul nostru e să programați activitățile dinamice în a doua parte a călătoriei, alocând prima etapă unei odihne depline – chit că primele două zile dormiți buștean, în susur de valuri și unduiri de palmieri.

Planificați în avans

Comunicați cu personalul hotelului care sunt activitățile și excursiile opționale pe care le rezervați de acasă, să aveți siguranța unei programări la spa, de exemplu. Păstrați flexibilitate pentru restul, pentru a le adapta dispoziției de moment. Poate vă trece sau vă vine cheful, odată aflați pe alt continent, în cu totul altă zonă decât cea familiară. Dacă doriți acțiuni ce depind de starea vremii, programați-le în primele zile, pentru ca, dacă se strică timpul, să le puteți re-aloca altor zile

Cugetați și rezervați din timp

Ați ales Thailanda, vă felicităm! Însă opțiunile destinațiilor sunt copleșitoare, doar un brainstorming timpuriu e soluția pentru o decizie comună cu partenerii de drum referitoare la trei aspecte: ce buget alocați, ce tip de activități căutați și câte deplasări locale vă doriți.

Investiți într-o cameră foto bună

Nu, nu e întotdeauna suficient un smartphone pentru a tezauriza tot ce veți trăi în fascinanta Thailanda.

Fixați marjele bugetului

Instinctul firesc este să extindeți la maximum fondul alocat concediului, că doar o dată pe an aspirați la luxul suprem. Thailanda oferă o varietate de opțiuni de cazare pentru fiecare buzunar. Pentru cei care sunt în căutarea unei experiențe de lux, există numeroase opțiuni de cazare luxoase la prețuri accesibile. Alegeți cazări care să vă permită apoi cheltuieli de răsfăț: la un spa, câte o cină fabuloasă sau cocktail fistichiu sub clar de lună.

Combinați confortul

Echilibrați isteț rezervările: și la hoteluri de vis, desigur, dar și la destinații mai modeste. De exemplu, la hotelurile din orașe găsiți oferte foarte rezonabile; vă sugerăm să economisiți, mai ales că veți petrece mai toată ziua vizitând locurile din jur. Apoi, la resorturi izolate, unde timpul e dedicat relaxării, puteți plusa la preț.

Ciupiți din final

În general, suntem tentați să stăm în concediu până în ultima clipă. Dar e bine să alocați o zi, două „recuperării” înainte de a reîncepe munca de rutină – o etapă-tampon, pentru a vă readapta la clima și temperatura de la noi, de a reveni la fusul orar românesc. Veți economisi prețul unor nopți de cazare și veți lăsa să se sedimenteze impresiile.