Clima

Clima și geografia Thailandei permit vizitatorilor să-și găsească destinația și coordonatele meteo optime pe tot parcursul anului. Nu există „extra-sezon“, ci doar încântare non-stop!

Fericit poziționată între întinderi mari de apă și de uscat, Thailanda este influențată atât de musonii de iarnă cât și de cei specifici verii. Rezultatul? O climă împărțită în șase luni de ploi torențiale în sezonul umed, trei luni uscate și răcoroase și alte trei luni de fierbințeală; marjele temperaturilor sunt 18 și 38°  C – mai mult decât atractive pentru orice fel de turism.

Thailanda are o climă tropical umedă, cu temperaturi pozitive pe tot timpul anului și o medie de 29° C. Că doar de aceea ați ales-o ca destinație, nu? Calendarul meteorologic al Regatului este marcat atât de topografie, deci de microclimate, cât mai ales de musoni. Țara asta e chiar la răscruce de vânturi, iar ele definesc cele trei anotimpuri oarecum întrepătrunse ale anului. Sezonul uscat și rece – ceea ce e un eufemism, căci e mai degrabă răcoros, cu valori între 25-30° C – ține din noiembrie până prin februarie și este cel mai aglomerat, mai ales în destinațiile turistice majore, înțesate de vizitatori.

Anotimpul călduros este în martie-mai, temperaturile ating 38° C, iar umiditatea poate depăși 80%; dar prețurile sensibil scăzute pot compensa relativul disconfort termic.

Sezonul ploios (iunie-octombrie) nu înseamnă că toarnă întruna, ploile rar durează mai mult de două ore pe zi. Iar tiparele meteorologice sunt departe de a fi literă de lege; poate ploua torențial în munții din interiorul insulei, în timp ce pe țărm strălucește ditamai soarele…

În orice perioadă a anului vă programați vizita, luați în calcul atât imprevizibilul, cât și efectele individuale ale vremii asupra dumneavoastră. Dacă umiditatea extremă nu vă deranjează, iar canicula este un element suportabil, dacă o ploaie torențială preț de un sfert de oră este tocmai ce vă doreați la finalul unei zile de plajă, dacă vânturile din largul arhipelagurilor sunt fix ce ați comandat pentru sport sau periplu cu barca, atunci e perfect..

Thailanda vă stă la dispoziție cât e anul de lung și de lat!