Thailand Pass simplificat

De la 1 iunie 2022, porțile Siamului se deschid și mai larg! Astăzi, 20 mai, au fost aprobate regulile simplificate de înregistrare și obținere a Thailand Pass pentru sosiri internaționale.

Cetățenii străini vor solicita permisul pentru Thailanda (prin https://tp.consular.go.th/), furnizând doar detalii despre pașaport, vaccinare și o poliță de asigurare de sănătate de 10.000 USD. Sistemul va emite automat un cod QR Thailand Pass pentru solicitanți.

La sosirea în Thailanda, călătorilor vaccinați li va permite intrarea (după un control de rutină) și vor fi liberi să se deplaseze oriunde în regat. Călătorii nevaccinați sau care nu sunt vaccinați cu schema completă vor trebui să încarce în sistemul Thailand Pass dovada unui test RT-PCR negativ sau ATK profesional făcut cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie. Vor avea apoi permisiunea de a intra și călători liberi oriunde în Thailanda.

Suplimentar, s-au relaxat controalele COVID-19 la nivel național, cu trei zone cu coduri de culori: zonele turistice pilot sau zonele albastre, zona de supraveghere sau zona verde și zonele sub supraveghere strictă sau zona galbenă.

Locuri de divertisment pe timp de noapte; precum pub-urile, barurile și saloanele de karaoke din zonele verzi și albastre vor putea relua funcționarea, inclusiv vânzarea și consumul de băuturi alcoolice în incintă până la ora 24.00.

Toate locațiile au indicația să respecte cu strictețe regulile de prevenire.

CCSA a ridicat, de asemenea, cerința de carantină pentru contacții persoanelor depistate cu COVID-19.