Accesul în Thailanda

Până ajungem să punem piciorul pe teritoriul Regatului – fie pe asfaltul din Bangkok, fie pe nisipul plajei – avem de bifat coordonatele drumului până acolo: desigur, pe calea aerului; spre ce aeroport și cu ce documente indispensabile la purtător.

LINII AERIENE

Cei 8467 km dintre București și Bangkok pot fi străbătuți în aproximativ 14-15 ore de mai multe companii aeriene; cele mai populare printre turiștii români sunt următoarele:
Qatar Airways / Turkish Airlines / Fly Dubai și Aeroflot /Air France / KLM / Lufthansa

Deplasările interne pe teritoriul Thailandei se pot efectua pe calea aerului, pe căile ferate, rutiere sau navigabile. De menționat că infrastructura Regatului este printre cele mai bine puse la punct din zona Asiei de sud-est. Turiștilor ce au mai mult timp la dispoziție le propunem ca măcar una dintre deplasări să fie făcută cu trenul (confortabil, cu preț accesibil). Altfel, apelați la avion: scutiți timp prețios și aveți de unde alege căci sunt suficiente companii concurente, cu prețuri și condiții convenabile:

Zboruri interne:

Bangkok Air https://www.bangkokair.com/

Thai Airways https://www.thaiairways.com/

Nok Air https://www.nokair.com/

Air Asia https://www.airasia.com/en/gb

Lion Air https://www.lionairthai.com/en/

Thai Smile http://www.thaismileair.com/

Summer Airways http://www.summerairways.com/en/home/index.php?lang=en

AEROPORTURI INTERNAȚIONALE:

Pe teritoriul Thailandei sunt cu totul 38 de aeroporturi, dintre care internaționale sunt în:

INFORMAȚII DESPRE VIZĂ

Cetățenii români au nevoie de viză pentru a intra în Regatul Thailandei.
Valabilitatea pașaportului trebuie să fie mai mare de 6 luni de la data intrării pe teritoriul Thailandei sau, în anumite cazuri speciale, să depășească cu 30 zile perioada valabilității vizei.

Cetățenii români care doresc să obțină viza de intrare în Thailanda au următoarele opțiuni:

1. Visa on arrival – VOA (Viza la sosire): se poate acorda pentru o ședere de maximum 15 zile, cu o singură intrare, iar dreptul de şedere al posesorului unei vize VOA nu poate fi prelungit la Biroul de imigrări din Thailanda.

2. Viza electronică în scop turistic, vizită, medical sau alte scopuri (eVisa) – pentru o ședere de maximum 60 zile, cu intrare unică sau cu intrări multiple, cu valabilitate de 3 sau 6 luni.
Cererea se depune exclusiv on-line prin intermediul paginii oficiale a MAE Thailanda: https://www.thaievisa.go.th
Ambasada Regatului Thailandei la București nu mai acceptă aplicații fizice / nu se mai depun la Ambasada pașapoarte și documente justificative în persoană

Informații cu privire la documentele necesare obținerii vizei, pot fi obținute de la Ambasada Regală a Thailandei:
https://bucharest.thaiembassy.org/

Cover foto: WSP