Phetchaburi

Iată un bun exemplu pentru varietatea de transcrieri în engleză ale numelor localităților; îl veți găsi Phetchaburi, Petchaburi, Petchburi, Phet Buri… Oricum i-ar zice, orașul are o mulțime de atracții culturale, istorice și naturale. Situat la 105 km sud-vest de Bangkok, în nordul peninsulei Malay și la gurile râului Phet Buri, se desfășoară de-a lungul căii ferate și autostradei. Înainte ca transportul maritim în jurul peninsulei să devină ruta comercială optimă, orașul era pe traseul principal dinspre Europa și India către Asia de sud-est.

A fost ales ca loc de refugiu pentru regii din dinastia Chakri la sfârșitul sec 19. Regele Mongkut (Rama IV) a construit aici un edificiu emblematic: Phra Nakhom Kiri – palatul de pe colină ce trebuie neapărat vizitat, mai seamă domul de sticlă ce oferă o panoramă fermecătoare. Ajungi aici fie urcând pe potecă (și evitând pe cât posibil interacțunea cu maimuțele curioase), fie cu telecabina.

Regele Chulalongkorn avea să ridice la rându-i palate în zonă care, împreună cu ruinele templelor brahmane și buddhiste și peșterile – unele de-a dreptul grandioase – ce adăpostesc altare (Khao Luang spre exemplu) aduc mare încântare vizitatorilor. Nu departe este plaja Haad Chao Samran – locul preferat pe vremuri de elita thailandeză.

Pe drumul de coastă dintre Phetchaburi și Cha-am, cu ale sale hoteluri de lux, se înșiruie sate de pescari și câteva plaje frecventate de localnici.

Idee: Mergeți la Festivalul Song Dam, dacă ajungeți în aprilie în satele tribale din districtul Khao Yoi. Costumele localnicilor vă vor încânta cu siguranță, la fel și preparatele bucătăriei lor tradiționale.