Thailanda are, pe lângă o varietate de fructe care mai de care mai gustoase și deserturi senzaționale.
Această rețetă de banane în lapte de cocos, sau Kluai Buad Chee pe numele său thailandez, este unul dintre cele mai simple deserturi thailandeze pe care le puteți pregăti.
Rețeta banane în lapte de cocos. Ingrediente:
* 4-6 banane care abia încep să se coacă
* 2 1/4 căni de lapte de cocos
* 1/4 cană de cremă de cocos
* 3/4 până la 1 cană de zahăr
* un praf de sare
* 2-3 picături de esență de vanilie
Mod de preparare
Decojiți bananele, tăiați-le în jumătate apoi tăiați fiecare jumătate în aproximativ 3 bucăți. Puneți deoparte pe o farfurie.
Puneți laptele de cocos într-o tigaie și adăugați sarea. Fierbeți la foc mediu, amestecând din când în când, până dă în clocot. Odată fiert, reduceți focul și adăugați bananele. Gătiți bananele în laptele de cocos până sunt moi. Adăugați zahărul și esența de vanilie și amestecați din nou. Gătiți încă 1-2 minute până când zahărul s-a dizolvat tot. Luați tigaia de pe foc și adăugați crema de cocos. Amestecați rapid.
Transferați în boluri pentru desert și serviți cald.