20 de „sarcini” ale turistului în insule. Cu plăcere!

Oricât de lung sau scurt e voiajul nostru în Thailanda, câteva zile tot vor fi alocate arhipelagurilor și insulelor – aceasta e o axiomă! Și dacă tot o luăm spre sud, în Marea Andaman sau în Golful Thailandei, ia să vedem ce ar trebui pus pe listă.

  1. Bifează un voiaj în Phuket, insula supranumită “Perla Mării Andaman”. Nu, nu e overrated, ba chiar merită o ședere mai lungă de o zi, două.
  2. Și dacă tot o pui pe listă, vizitează Phuket la jumătatea lunii lui octombrie, în timpul Festivalului Anual al Vegetarienilor. Nu te lua doar după denumire, senzațiile tari depășesc domeniul gastronomic!
  3. Navighează pe golful Phang Nga; de aici pleacă majoritatea ambarcațiunilor din portul Phuket. E aproape obligatoriu să faci o croazieră pe incredibilul turcoaz al apelor…
  4. Ia dimineața devreme o barcă lungă din Phi Phi Don și mergi în Maya Bay ca să vezi cu ochii tăi decorul din filmul The Beach. Atenție: temporar, accesul pe țărm este restricționat pentru refacerea și conservarea biodiversității marine.
  5. În orașul Krabi poți face cumpărături de tot felul pentru suveniruri; în piața de noapte vei găsi infinite variante de mâncare thailandeză și cu specific musulman, dar și obiecte de artizanat autentic. Între sesiunile de shopping, se cere un masaj!
  6. Ești temerar? Fă alpinism pe stâncile care se înalță în Phra Nang și care izolează plaja de zona continentală a provinciei Krabi. Acestea sunt considerate un fel de Mecca pentru alpiniștii din toată lumea.
  7. Dacă vrei să stai într-o stațiune cu un mediu protejat, du-te la Narima, în Ko Lanta. Aici, pe lângă cazarea mai mult decât confortabilă, vei avea parte de delicii culinare memorabile.  
  8. Mergi de-a lungul Thalang Road din Phuket, unde casele construite în stilul sino-portughez păstrează amprenta urbană a orașului așa cum era înainte de dezvoltarea turismului.
  9. Plaja Rawai din Hat Rawai este locul potrivit din care să pornești într-un tur al coastei vestice a insulei.
  10. Fă o excursie în canoe pe mare. Cam 20 de companii din apropriere de Phuket pun la dispoziție excursii de până la 6 zile în canoe prin insule.
  11. Vizitează insula James Bond sau Ko Khao Phing Kan, unde s-a turnat filmul cu James Bond din 1974, The Man with the Golden Gun.
  12. Fă o excursie în mlaștinile cu mangrove de pe Râul Krabi, situat pe partea opusă orașului.
  13. Nu rata insula Ko Yao Noi din Golful Phang Nga; aici s-au păstrat satele tradiționale de pescari și pădurile de mangrove.
  14. Merită vizitat și Acvariul din Phuket, ce ține de Centrul pentru Cercetări Marine.
  15. Consultă calendarul sărbătorilor, ceremoniilor și festivalurilor – vei putea admira parade, ritualuri și tot felul de manifestări culturale.
  16. Bungee jumping – Tarzan’s  Jungle Bungee Jump se află în satul Kata (zona Phuket). Căderea de 50 m se face dintr-un turn suspendat deasupra unui lac. Adrenalina e din partea casei.
  17.  Fă o tură cu jet-skiul. Acesta se bucură de mare succes pe plajele din Phuket, Pattaya și Samui.
  18. Mersul cu canoe prin peșterile ascunse în stâncile uriașe de calcar se bucură de interesul constant al vizitatorilor. Încearcă și tu!
  19. Pasionații de snorkeling vor găsi corali superbi la mică distanță de țărmurile din Krabi, precum și în Arhipelagul Ko Phi Phi.
  20. Alpinismul – acest sport a luat avânt și continuă să fie practicat mai ales în Krabi, unde formațiunile carstice de pe coastă și insule,constituie o provocare chiar și pentru cei mai experimentați alpiniști. Foto: Tourism Authority of Thailand / Unsplash / Shutterstock / Anca Ciuciulin