Nan

Cuibărit în ceața tandră a munților de basm, orașul își scrie istoria modernă într-un limbaj unic, ce împletește cultura cu identitatea etnică.

Wat Phra That Chae Haeng este unul dintre lăcașurile de cult cele mai venerate din provincia Nan; aici poate fi admirată o statuie Chedi de aur, de dimensiuni impresionante. Alt obiectiv turistic remarcabil este templul Viharn Luang, decorat cu opt șerpi încolăciți unul în jurul altuia într-o măiastră și elaborată lucrare artizanală.

În mijlocul orașului, principala atracție este Wat Phumin, cu picturile sale murale ilustrând viața socială a locuitorilor din Nan și câteva scene inedite de secol 19 în care printre personaje apar chiar și europeni. Muzeul Național Nan, numit Ho Kham, a fost anterior reședința lui Phra Chao Suriyapong Paritdech, conducătorul provinciei Muang Nan. Astăzi, muzeul găzduiește artefacte prețioase din fildeș negru, precum și exponate ce deapănă istoria locală și ilustrează patrimoniul etnic din Nan. Parcurile Naționale Doi Phu Kha, Khun Nan și Mae Charim sunt printre destinațiile preferate ale turiștilor. Zona se mândrește cu multe oferte de cazare, cu pensiuni cochete și boutique hoteluri, în timp ce ospitalitatea e susținută de ofertele restaurantelor de-a lungul râului.

De experimentat: Ca fel tradițional de mâncare, cereți la masă Pa Nim, un desert tipic pentru această provincie. Tot din tradiție fac parte competițiile cu bărci meșteșugite din trunchiuri întregi de copaci, evenimente ce adună mulți localnici și vizitatori. Iar cel mai bun mod de a savura frumusețea provinciei Nan este o tură cu bicicleta în jurul orașului.