Samut Songkram

Principala atracție a orașului plasat la 65 km sud de Bangkok, în Golful Thailandei, este statuia din bronz a lui Buddha Luang Phor Wat Ban Laem în Wat Phet Samut Worawihan, statuie ce îl reprezintă stând în picioare și ținând un bol pentru ofrande. Legenda spune că această sculptură a fost prinsă în plasa unui pescar și a fost adusă la Wat Sri Champa, denumirea de odinioară a templului.

La fel de celebră însă e și Mae Klong Railway Market din apropiere de Gara Maeklong; acolo găsiți un întreg univers culinar, unde „vedete” sunt fructele de mare. Piața este desfășurată de-a lungul – și chiar direct pe – șina de cale ferată, astfel încât la trecerea vagoanelor negustorii își mută marfa, trag un pic tarabele și ridică umbrelele, pentru a le repune la loc în 2-3 minute; e un spectacol inedit și un motiv să ajungeți acolo chiar cu trenul din Bangkok!

În cadrul proiectul Pattanayak Amphawa Chai, o parte din casele cartierului desfășurat de-a lungul unui canal au fost transformate în galerii și magazine de suveniruri, în ideea de a încuraja conservarea vieții comunității, simultan cu promovarea turismului. Alte obiective sunt piețele plutitoare Bang Noi și Tha Kha. În Parcul Memorial ridicat în cinstea regelui Rama al II-lea este prezentat modul de viață în perioada timpurie a Imperiului Rattanakosin.

De notat:

În această zonă, eco-turismul este bine promovat prin comunitățile Bang Plub și Klong Klone. Turiștii dornici de relaxare pot face acest lucru la Baan Amphawa Resort and Spa, unde pe seară oaspeții pot vedea licuricii de-a lungul canalului. Casa Krateng Chao oferă fructe de mare proaspete, inclusiv macrou prăjit servit cu frunze de alge marine și pastă de chili pe orez fiert.