Casă de piatră și insulă de smarald!

Dacă ar fi să numiți repede 10 destinații exotice la care visați cu râvnă, Thailanda este câștigătoarea oricărui top – și pe bună dreptate. Iar când acestei destinații i se adaugă un alt vis împlinit, adică o nuntă ca-n basm urmată de perspectiva unui voiaj de miere memorabil, e limpede ca apa Mării Andaman: tot ce aveți de făcut este să alegeți o felie de viață și de timp petrecută la început de drum în doi, cu iubire, în „lumea de miere” numită Thailanda.

Fie că optați pentru plajele sălbatice ca rupte din ploaie de soare, fie pentru resorturi de cinci stele unde gazdă vă este luxul absolut, fie pentru jungla exuberantă, munții falnici, periplu pe Fluviul Mekong sau voiajul printre comunitățile tribale din nord, Thailanda poate fi a voastră pentru o lună de miere desăvârșit de savuroasă și fermecătoare.

7 sfaturi pentru planificare:

Pentru a vă asigura că prima călătorie ca soț și soție va fi super romantică, fără stres și fără cheltuieli inutile, iată ce e de făcut:

Nu forțați. Nu subestimați efectul istovitor al nunții. Dacă plecați în voiaj imediat, în primele zile veți fi oricum epuizați și ideea unui safari la 4.30 dimineața e greu de digerat… Sfatul nostru e să programați activitățile dinamice în a doua parte a călătoriei, alocând prima etapă unei odihne depline – chit că primele două zile dormiți buștean, în susur de valuri și unduiri de palmieri.

Planificați în avans. Comunicați cu personalul hotelului care sunt activitățile și excursiile opționale pe care le rezervat deja de acasă, să aveți siguranța unei programări la SPA, de exemplu. Păstrați flexibilitate pentru restul, pentru a vă adapta dispoziției de moment. Poate vă trece sau vă vine cheful, odată aflați pe alt continent, să faceți altceva și în cu totul altă zonă decât cea aleasă inițial. Dacă doriți acțiuni ce depind de starea vremii, programați-le în primele zile, pentru că, dacă se strică timpul, să le puteți re-aloca altor zile.

Vorbiți din timp. Ați ales Thailanda, vă felicităm! Însă opțiunile destinațiilor sunt copleșitoare, doar un brainstorming timpuriu e soluția pentru o decizie comună referitoare la trei aspecte: ce buget alocați, ce tip de activități căutați și câte deplasări locale vă doriți.

Investiți într-o cameră foto bună. Nu, nu e întotdeauna suficient un smartphone pentru a tezauriza tot ce veți trăi acum, împreună, în fascinanta Thailanda.

Fixați marjele bugetului. Instinctul firesc este să extindeți la maximum fondul alocat lunii de miere, adică să aspirați la luxul suprem. Dar care e rostul să stai la cinci stele, după care să nu-ți poți permite un cocktail la bar?! Alegeți cazări în limitele care să vă permită apoi cheltuieli de răsfăț: un masaj la un SPA, câte o cină fabuloasă sau cocktail fistichiu sub clar de lună.

Combinați gradele de confort. Echilibrați isteț rezervările: și la hoteluri de vis, desigur, dar și la destinații mai modeste. De exemplu, la hotelurile din orașe găsiți oferte foarte rezonabile; vă sugerăm să economisiți, mai ales că veți petrece mai toată ziua vizitând locurile din jur. Apoi, în resorturi izolate, unde timpul e dedicat relaxării, puteți plusa la preț.

Ciupiți din final. În general, suntem tentați să stăm la destinație până în ultima clipă a ultimei zile de concediu. Dar e bine să alocați o zi, două „recuperării” înainte de a reîncepe munca de rutină – o etapă-tampon, pentru a vă readapta la clima și temperatura de la noi, de a reveni la fusul orar românesc. Veți economisi prețul unor nopți de cazare și veți lăsa să se sedimenteze impresiile. Iar dacă v-ați îndrăgostit de Thailanda – ceea ce este inevitabil – propuneți-vă să reveniți; nu e deloc greu dacă urmăriți din timp ofertele companiilor aviatice.

Text Anca Ciuciulin

Foto: Shutterstock.com