Glamping, confort la cort

De câțiva ani încoace se vorbește cu interes și entuziasm despre noțiunea de „glamping”. Termenul este descifrabil intuitiv, ca fuziune între camping și glam, glamorous adică, și înseamnă un stil de cazare original. Dormi tot într-un cort – dar într-unul de categorie superioară, cu facilități și, uneori, cu servicii tip resort care nu sunt asociate în mod normal cu camparea tradițională.

Se păstrează ideea și plăcerea de a locui sub cerul liber, înconjurat de natură, doar că o faci în corturi de lux și-n paturi adevărate. Și ce somn poate fi mai bun dacă ai aer curat, saltea adevărată, confortul unei pensiuni – dar fără fondul sonor intruziv, inevitabil unei adunări de turiști și fără interacționarea cu vecinii de palier.

Ce mai e avantajos acolo, în corturile alea fancy? Înalțimea încăperii, căci nu trebuie să intri de-a bușilea sau cu capul plecat, la propriu. Ai pat, noptiere, fotolii sau scaune. Ai podea adevărată, căci cortul este amplasat pe o platformă din lemn, astfel încât nu există contact direct cu solul.  În majoritatea corturilor există electricitate, implicit aer condiționat!, iar unele dispun de propria baie cu apă curentă (dacă nu, cu siguranță că există un grup sanitar într-o amplasare convenabilă).

De ce te-ai duce să faci glamping? Nu doar că te cufunzi în natură fără să sacrifici (mult) din confortul dorit în orice vacanță și că vei aprecia liniștea și autonomia unei forme de cazare individuale, dar și pentru că vei contribui la protejarea și conservarea mediului. Glampingul în sine este o activitate verde, cu impact redus asupra naturii și o abordare decentă a ideii de turism neinvaziv.

Există în Thailanda o gamă largă de locații pentru glamping și câteva zile petrecute în corturile acestea stilate aduc beneficii mari pentru trup și spirit.

În plus, ce poate fi mai memorabil decât să dai deoparte „ușa” de intrare și să te întâmpine direct și nemijlocit spectacolul unui lac sau al unei văi unduitoare sau splendoarea mării sau a munților dantelați… Țineți aproape de natură!

Fotografii: #AmazingThailand / #AmazingNewChapters

Cover: ©Elephant Hills Thailand