Phuket

În traducere aproximativă, „Stânca în formă de dragon” este un tărâm abrupt, unde geografia și-a făcut de lucru cu înălțimi acoperite de vegetație luxuriantă și plaje spectaculoase cu nisip fin alb, străjuite de palmieri, înconjurând totul cu apele Mării Andaman, cristaline și calde tot timpul anului. Insula Phuket este cea mai mare insulă a Thailandei și fără îndoială și cea mai cunoscută.

Capitala insulară, Phuket Town e o așezare veche și pitorească, cu melanj de arhitectură thai și chino-portugheză, cu străzi pietonale și magazine de tot felul. Iar dacă ești pasionat de cafea, Phuket Town este renumit pentru cele mai bune cafenele.

Fiind o insulă mare, Phuket este înconjurat de multe plaje magnifice, cum ar fi Rawai, Patong, Karon, Kamala, Kata Yai, Kata Noi și Mai Khao. Se spune despre punctul de vedere Laem Phromthep că are cele mai frumoase apusuri de soare din Thailanda. Golful Patong pe coasta de vest găzduiește majoritatea resorturilor, hotelurilor și facilităților turistice. Pe coasta de est sunt doar câteva complexe rezidențiale, porturi și parcuri naționale.

Toate plajele principale precum Patong, Kata, Karon, Nai Han, Mai Khao, Nai Yang oferă echipament și instructaj pentru diving, snorkelling, windsurfing și sailing. Nu uitați să urmăriți stegulețele roșii de semnalizare înainte să vă aruncați în valuri!

De vizitat :
* Big Buddha Statue
* Phuket Elephant Sanctuary
* Zoo Phuket
* Royal Marina – portul principal unde sunt ancorate yachturile și de unde se organizează croaziere către James Bond National Park și insula Phi Phi.

Iar pentru cei mai aventuroși:
* Parcul Flying Hanuman – un parc de aventură cu tiroliană, unde poți să zbori la 40 de metri deasupra junglei.