„O lume fantastică, diferită de cea europeană“

Ionela Năstase este jurnalist, blogger și călătoare pasionată. Despre Thailanda, Ionela vorbește cu un entuziasm molipsitor, cu pasiune, cu dorința fierbinte de a reveni acolo. Iată ce a spus ea despre această țară „mereu uimitoare“:

Ce experiență nu trebuie să rateze turiștii care merg în Thailanda?

Să nu rateze nimic! Mâncare, rugăciune… O lume fantastică, diferită de cea a europenilor, peisaje de poveste… A, să încerce dansul thailandez! E interesantă experiența! 

Care este zona din Thailanda pe care o recomanzi cititorilor acestui site?

Capitala Bangkok, zonele Chiang Mai, Chiang Khong. Ai zis una? Ok! Mă opresc la trei!

Din mâncarea thailandeză ce îți place cel mai mult?

Ca sfat: nu ratați experiența unei mese pe stradă! Street food. Să vă spun și care a fost cea mai ciudată mâncare consumată de mine: lăcuste prăjite. Dacă mă întrebați ce gust au… seamănă cu pielea de pe pui prăjită! Supa Tom Yum e, de asemenea, demențială. Îmi place mult și mango sticky rice… ah… îmi plouă-n gură! Massaman chicken curry e felul meu favorit din bucătăria thailandeză. 

Care ți se pare a fi cel mai ciudat lucru sau obicei al thailandezilor? 

Polo pe elefanți! A fost cel mai ciudat sport la care am asistat. Bangkok are, de altfel, un concurs internațional pentru polo pe elefanți. Este un spectacol de neratat dacă va aflați în zona când are loc competiția! Bogații planetei se dau în vânt după sportul ăsta. A, la fel de ciudat îmi pare să mănânci un fruct care are un miros oribil. Este vorba despre „durian.

Ai mai merge într-o vacanță acolo? De ce?

Daaaaaa! Și este un DA spus cu speranță! Sper să mă întorc în Thailanda și să vizitez insulele! Nu am fost la plajă în Thailanda și știu că sunt zone spectaculoase în Sud! Eu am vizitat Centrul și Nordul Thailandei, zone fabuloase și autentice, departe de turiștii zgomotoși. Aici e adevărata Thailandă, deloc turistică. Mi-nu-na-tă! 

Care sunt cele mai frumoase și mai distractive amintiri ale tale de la călătoria din Thailanda?

Mi-au plăcut peisajele idilice, templele impunătoare, meditația buddhistă, elefanții domesticiți, masajul thailandez, fructele gustoase… Mai vreti? Mi-a plăcut mâncarea. Delicioasă! Sănătoasă, picantă, gustoasă! Pentru mine, orice vacanță este și o experiență culinară! Ce mi-a plăcut?! Mi-au plăcut oamenii fericiți! Toți! De altfel, chiar i se spune „tărâmul fericirii, nu?! Toată lumea zâmbește generos. 

Eu am fost acum patru ani și simt că mi s-au mai șters din amintirile frumoase. Așteptați să mai merg încă o dată (după ce mi-ați răscolit trăirile de acolo, chiar se impune o nouă vacanță în Thailanda) și va povestesc la întoarcere!