Garrya Tongsai Bay Samui

Galeria ospitalității: cele mai faine hoteluri din Thailanda (VII)

Pe lângă frumusețea și bogăția cu care natura a binecuvântat Regatul Siam, mai sunt și minunile făcute de mâna omului. Printre acestea, hotelurile și resorturile care – indiferent de numărul de stele – merită cel puțin vizitate, dacă nu și locuite un pic.

Resortul Garrya Tongsai Bay Samui – despre care v-am mai povestit aici – a câștigat recent câteva importante distincții și recunoașteri ale valorii și notorietății sale pe piața turismului din Thailanda. Să vedem de ce:

Resortul a primit anul trecut un nou nume și un nou look, în aceeași deplină armonie cu natura ca și până acum. Rebranduirea a constat în schimbarea numelui din Tongsai Bay Koh Samui în Garrya Tongsai Bay Samui, inspirată de eleganța plantei exotice Garria Buxifolia. S-a păstrat conceptul unui paradis modern și minimalist, fericit plasat acolo unde călătorii sofisticați caută spațiul ideal pentru retragere, relaxare, detașare de haosul existenței cotidiene și re-energizare.

Filosofia proprietarilor menține credința în frumusețea simplității, folosind și expunând numai ceea ce este necesar. „Este felul nostru de a da valoare spațiilor și de a oferi oaspeților experiențe autentice. Un lifestyle minimalist este esențial pentru fiecare individ, dar și pentru raporturile sociale deopotrivă. Pe de altă parte, amprenta sensibilității asiatice a elementelor de wellbeing sugerează respect față de diferitele culturi și tradiții. Esența armoniei se concentrează pe ceea ce putem fi și ce putem face, în loc de ceea ce putem avea… 

Concret, „reinventarea” resortului a cuprins mai multe etape.

Mai întâi, toate cele 24 de apartamente de pe plajă, cele 4 cabane pe malul mării și cele 5 cabane cu piscină din The Tongsai Bay au beneficiat de conectivitate Wi-Fi îmbunătățită, controlul iluminatului interior și controlul magnetic al ușilor – aspect important din perspectiva confortului și al economiei. Aerul condiționat va fi oprit dacă ușa glisantă spre balcon este lăsată deschisă mai mult de trei minute, reducând consumul de energie; ușa se închide prevenind condensul în interior și pătrunderea insectelor. Decorațiunile au fost refăcute, camerele au fost zugrăvite în tonuri mai deschise, luminoase și primitoare.

În faza următoare, s-au finalizat noi proiecte: The Nest & Co-Working Space – spații de lucru bine definite, ideale pentru cei care au afaceri de condus chiar și în vacanță sau pentru a crea conexiuni sociale autentice.

A fost renovat și redeschis și Restaurantul Butler, în decembrie 2022.

Și zona de SPA 8lements a beneficiat de remodelare șimodernizare, pentru ca oaspeții să experimenteze aici cele mai recente tehnici de îngrijire personală. Sincer, acolo e un fel de „templu” al binelui, frumuseții și relaxării, oferind o gamă variată de tratamente, masaje și terapii tradiționale. Căsuțele SPA private sunt dotate fiecare cu două paturi de masaj, o zonă separată pentru masaje thailandeze, un spațiu exterior pentru pregătire și relaxare post-terapii, baie de aburi pe bază de plante și o cadă în aer liber pentru băi florale sau de lapte.

Pentru cei ce doresc să facă exerciții în camere, este foarte posibil și deopotrivă agreabil, căci sunt echipamente deja montate, cu benzi elastice și covorașe de yoga. Spațiile pentru antrenamente private au prevăzute displayuri și căști audio pentru cursuri digitale de fitness.

Trecem un pic în revistă „zestrea” cu care omul și natura au înzestrat acest loc magnific. 

Amplasat pe 28 de acri de pământ tropical uluitor, care include o plajă lungă în partea de nord-est a insulei, acest resort de lux emană simplitate, armonie și echilibru. Garrya Tongsai Bay Samui este apreciat mai ales pentru complexa armonie dintre darurile naturii și cele datorate gazdelor: ospitalitate fără cusur și servicii-premium. Complexul are 81 de camere, ce includ zone deschise, terase și balcoane – căci priveliștea mării este printre principalele atuuri al resortului; în plus, la unele unități de cazare s-au amplasat căzi în aer liber. Situat într-un golf privat destinat exclusiv oaspeților săi, Garrya Tongsai Bay oferă posibilitatea practicării de sporturi nautice gratuite, cum ar fi caiac, windsurfing, stand-up paddle boards, snorkelling…

Revenind la distincții. Publicația Travel Daily Media – Top Trip Advisor a publicat un articol laudativ, absolut binemeritat. „Garrya Tongsai Bay Samui a cucerit inimile oaspeților și a fost clasat pe primul loc dintre cele 32 de proprietăți de lux din Bophut, pe insula paradisiacă Samui. Recenziile oaspeților au  plasat acest resort pe podium, evaluându-l ca fiind „Excelent” – grație amplasamentului, atmosferei calme și facilităților extinse. Un punct important a constituit ospitalitatea și amabilitatea angajaților. De la marginea piscinei și până la masa din restaurant, de la SPA până la camera de cazare, tot personalul a fost politicos, profesionist, empatic, cu simțul umorului, conform observațiilor invitaților. Cele trei restaurante au fost, de asemenea, lăudate pentru gama extinsă de mâncăruri delicioase, în timp ce plaja privată, piscinele și grădinile au fost apreciate pentru aspectul lor impecabil.”

Din aceleași perspective, resortul a fost plasat pe locul 13 din lista celor 25 de Best Luxury Hotels din Thailanda, stabilite de Travelers’ Choice Awards 2023, și pe locul 17 din lista Top Hotels in Thailand.

În concluzie, Garrya Tongsai Bay Samui este un loc ce face cinste atât insulei Samui, cât și industriei turismul din Thailanda. 

Foto: https://www.garrya.com/en/destinations/samui