Even more Amazing!

Dacă o imagine face cât o mie de cuvinte, video-ul de mai jos cuprinde multe, multe mii de cuvinte! Ne aduce aminte de ce iubim fascinanta Thailanda, de ce visăm mai nerăbdători ca oricând la experiențele ce ne așteaptă în Regatul Siamului.

Structurat chiar ca un vis, cu secvențe ce împletesc realul cu imaginarul, concretul și fantansticul, filmulețul trece în revistă în doar două minute „inventarul” Thailandei. Vedem frumuseți naturale, file de istorie, cadre urbane cosmopolite și peisaje rurale pitorești, scene ale culturii gastronomice, caleidoscopica lume subacvatică – câte și mai câte…

Suntem siguri că fiecare dintre cei care au vizitat deja Regatul au stocate în „portofoliul experiențelor de călător” atât amintirile concrete de pe cardul camerei foto, cât și pe cele afective, senzoriale, cele ce completează pe primele.

Fiecare drumeț (sună mai bine decât turist, așa-i?) are propriile obiective după care își planifică voiajul – și e firesc să fie așa; unul vrea soare și plajă, altul festivaluri tradiționale; unul caută adrenalina trekkingului prin dealurile și munții din nord, altul vine musai pentru snorkeling sau fotografii subacvatice, altul pentru temple și muzee, altul pentru incomparabilele feluri din streetfood sau pentru shopping.

E grozav că raportările fiecăruia dintre noi la realități, tentații, interese, bizarerii sunt percepții unice, individuale, chiar irepetabile – deci cu atât mai prețioase. Din fericire, Thailanda are de toate pentru toți, iar peste toate plutește sintagma „Aici nu există plictiseală!”.

Și, cum sharing is caring, dacă ar fi să dăm o formă convingătoare unei pledoarii pentru cei ce vor merge pentru prima oară în Thailanda, ar arăta cam ca filmul acesta: o invitație irezistibilă pe care chiar și noi, cei de la Autoritatea pentru Turism a Thailandei, o revedem în buclă.