Admirând câte șase* asfințituri pe zi

Câteva locuri de unde să privești apusul soarelui în Bangkok.

The Bangkok Tourism Division a publicat un infografic cu cele 6 locații de unde te poți minuna de frumusețea amurgului tropical.  

Benjakitti Park, o adevărată pădure în mijlocul metropolei; punctul major de atracție este un pod pietonal lung de pe care poți admira împrejurimile. Deschis zilnic între 5:00 a.m. și 9:00 p.m. Intrarea este liberă.

C.U. Centenary Park, situat în zona Universității Chulalongkorn între aleile Chula 5 și Chula 9, Banthat Thong Road. Mulți oameni vin acolo mai cu seamă seara; fac plimbări sau exerciții fizice sau stau degeaba și așteaptă asfințitul. Deschis zilnic între 5:00 a.m. și 10:00 p.m. Intrarea este liberă.

Chao Phraya Sky Park, podul Phra Pokklao. Punctul ideal de atins este acea parte a podului de unde ai o panoramă de 360 de grade asupra zonei și a Fluviului Chao Phraya. Sunt o mulțime de bănci pe care poți să stai relaxat cât te ține admirația. În amurg, când soarele dă să dispară, apele maiestuosului râu creează o atmosferă feerică – motiv pentru care unii consideră că acesta este cel mai frumos punct de belvedere din bangkok la asfințit. Deschis zilnic între 5:00 a.m. și 8:00 p.m. Intrarea liberă.

Mahanakhon Skywalk Building. Nu e de colea să poți privi apusul soarelui de pe terasa de la etajul 78! Podeaua terasei este din sticlă, iar fotografiile inedite făcute aici sunt, la propriu, de tăiat respirația. Ești suspendat în aer, la picioare ai o perspectivă adâncă de xx metri, iar siluetele zgârie-norilor ți se desfășoară ca o frescă urbană de 360 de grade, de jur-împrejur. Este cel mai spectaculos și cel mai înalt punct de belvedere din Asia de sud-est. Deschis zilnic între 10:00 a.m. și 12:00 p.m. (ultimul acces, la ora 11.00 p.m.). Taxa de intrare 880 – 1.080 baht, funcție de pachetul achiziționat.  

Wat Arun (Templul Zorilor). Locul optim pentru o perspectivă largă este pe Phra Prang, aici vin majoritatea celor ce vin să facă poze seara, prinzând bineînțeles apusul soarelui. Dar și de pe malul opus al Fluviului Chao Phraya ies fotografii foarte interesante. Deschis zilnic între 7:30 a.m. și 5:30 p.m. Taxa de intrare: pentru localnici, gratis; pentru străini, 100 baht.

Wat Saket. Este templul de pe vârful colinei denumită Golden Mount, iar de pe terasa superioară poți avea o vedere splendidă atât a vechiului cartier din jur, cât și a metropolei ce nu se estompează în lumina difuză a amurgului – căci se aprind luminile și se conturează acel fermecător Bangkok nocturn. Deschis zilnic între 7:30 a.m. și 5:30 p.m. Taxa de intrare: pentru localnici, gratis; pentru străini, 100 baht.

* Desigur, e o metaforă de dragul cântecului. Doar nu te teleportezi în cele 6 locuri ca fulgerul – se știe că, la tropice, amurgul durează extrem de puțin. 

Text: adaptare după Richard Barrow

Foto: Shutterstock.com / Pixabay.com / Bangkok foodie / Richard Barrow / ThailandeFr / Jarktip Fotsungnoen