Isan și Phuket – destinații mondiale premium 2023

Autoritatea pentru Turism a Thailandei are bucuria să anunțe că prestigioasa publicație TIME a inclus pe lista Greatest Places of 2023 două destinații din Regat: Isan (din nord-est) și Phuket se numără printre cele 50 de „destinații extraordinare de explorat din întreaga lume”.

Dl Yuthasak Supasorn, guvernatorul TAT, a declarat: „A avea nu doar unul, ci două locuri incluse în această majoră compilație de destinații mondiale de vizitat este o onoare și un aspect de care țara noastră poate fi foarte mândră. Thailanda este într-adevăr pregătită să primească turiști din întreaga lume prin campania „Vizitează Thailanda – Anul 2023: uimitoarele noi capitole”.

Revista TIME menționează în mod special delicioasele oferte culinare din Isan, precizând: „Cei ce explorează această regiune a Thailandei, cu spectaculoasele-i câmpuri de orez, vor fi încântați să descopere – pe lângă uriașele parcuri naționale și farmecul ruinelor templelor khmere – și restaurante recomandate de ghidul Michelin”. Însă nu doar atracțiile culinare și vârtejul piețelor de noapte atrag noi și noi categorii de vizitatori. Anul trecut s-a celebrat cea de-a 60-a aniversare a primului parc național din Thailanda, Khao Yai, care se află în mare parte în provincia Nakhon Ratchasima din Isan și găzduiește o faună impresionantă: elefanți, giboni și urși negri asiatici.

Despre Phuket, editorii TIME spun: „Cea mai vizitată regiune a Thailandei – cu faimoasele plaje dinspre Marea Andaman – tocmai și-a sporit atractivitatea pentru turiștii veniți cu familiile și copiii odată cu marea deschidere din septembrie 2033 a Carnival Magic, un parc tematic cultural.

Sanctuarul elefanților din Phuket, de exemplu, invită vizitatorii să participe la hrănirea animalelor și susține mai multe programe educative despre comunicarea și comportamentul elefanților. Deși insula este faimoasă pentru orașul omonim, din ce în ce mai mulți călători sunt atrași de zona rurală – pitorească, neaglomerată, liniștită, cu peisaje impresionante, unde au la dispoziție cazare în cabane moderne de lux”.