Nakhon Ratchasima

Este cea mai mare provincie a regiunii Isan din nord-estul regatului, aflată la 260 km depărtare de Bangkok și bogată nu doar în elemente naturale și geografice, ci și în vestigii antice ale culturii khmere. Motto-ul simbolic al acestui loc este: „Ținut al femeilor eroine, al mătăsii, al Parcului Istoric Phimai și al ceramicii tradiționale Dan Kwian”.
Parcul Istoric Phi Mai, aflat în orașul omonim, include unul dintre cele mai importante temple Khmer din Thailanda.

Templul Prasat Phi Mai marchează capătul vechiului drum Khmer de la Angkor, spre care este orientat. Zona sacră ocupă o suprafață (1020 x 580 metri) comparabilă cu a celebrului Angkor Wat, de unde deducem importanța orașului Phimai în istoria Imperiului Khmer. Majoritatea clădirilor datează de la sfârșitul sec. XI până la sfârșitul sec. XII, construite în stilurile Baphuon, Bayon și Angkor Wat. (Chiar dacă khmerii epocii erau hinduși, a fost construit ca un templu buddhist, deoarece locuitorii din zona Khorat fuseseră budiști încă din sec. VII.) Inscripțiile denumesc site-ul Vimayapura, care a devenit numele thailandez Phimai.

Parcul Național Khao Yai se află în partea de vest a lanțului muntos Sankamphaeng, la limita sud-vestică a Podișului Khorat. Cel mai înalt munte din zona parcului are o înălțime de 1.351 m. Parcul este al treilea ca mărime din Thailanda și primul declarat parc național, în 1962; acesta acoperă o suprafață de 300 de kilometri pătrați, inclusiv păduri tropicale sezoniere și pajiști. Altitudinile variază în mare parte de la 400 la 1.000 m. Găzduiește 3.000 de specii de plante și 320 de specii de păsări. Cascadele includ Heo Narok de 80 de metri și Heo Suwat. Una peste alta, un paradis natural excelent prezervat și o atracție pentru pasionații de Thailanda profundă.

Inapoi la Nord-est