Golf

Țara Surâsului este cea mai populară destinație de golf din întreaga Asie. Cu o istorie seculară – prin 1905 se juca golf la Royal Bangkok Sports Club – sportul este azi prezent în multe locuri de pe harta regatului, nu doar în capitală.

Primul traseu standard de 18 găuri, The Royal Hua Hin, a fost amenajat de un inginer scoțian în 1924 în stațiunea-reședință regală aflată la doar două ore distanță de Bangkok.

În afară ce cele 20 de terenuri din Hua Hin (cele mai bune din Asia), terenuri perfecte se găsesc și la Pattaya și Phuket – unde se așterne gazonul impecabil cu vedere la ocean; în nordicele Chiang Mai și Chiang Rai, în Nakhon Ratchasima în nord-est, la Kanchanaburi și pe Râul Kwai, spre est, și în peste 200 de destinații ale țării, majoritatea, desigur, în proximitatea orașelor mari și obiectivelor turistice. Multe dintre terenurile de golf thailandeze sunt concepute chiar de jucători faimoși; au trasee moderne și sofisticate, cu provocări topografice extrem de diverse și cel mai perfect gazon.

Toate, fără exagerare, depășesc închipuirile în materie de amanajări specifice ale parcursurilor concepute și întreținute ca la carte, în relief decorativ și arhitectură peisagistică, zone de antrenament cu instructori competenți. Plus, dotări aferente: cluburi spațioase, restaurante, baruri, vile și apartamente de prim rang, sauna, spa, saloane de masaj.

Un element comun al terenurilor de golf din Thailanda este că fiecare are proprii „caddies”, însoțitori ai jucătorilor pe care este obligatoriu să îi angajezi. Dar asta vine cu o parte frumoasă, la propriu: căci sunt tinere în uniforme cochete, cu pălării de pai, ce știu golf pe pâine și zâmbesc fermecător! Motiv în plus de petrecere a câtorva zile sau măcar ore pe unul dintre terenurile acestui sport deopotrivă aristocratic și modern, pe peluzele veșnic și încântător verzi.

Printre cele mai bune terenuri de golf din Thailanda:

  • Amata Spring Country Club, Chon Buri

  • Siam Country Club (Old Course), Pattaya

  • Banyan Golf Club, Hua Hin

  • Blue Canyon Country Club, Phuket

  • Black Mountain Golf Club, Hua Hin
Foto: Black Mountain Golf Club

  • Santiburi Golf Club, Ko Samui

Foto cover: Black Mountain Golf Club