Be a Local in SE Asia – un proiect, o aventură, un drum iniţiatic

Vacanţele sunt cele mai frumoase momente din viaţa noastră. Ne relaxam pe plaje însorite, vizităm oraşe de vis şi ne întoarcem acasă mai bogaţi spiritual.

Ioana Budeanu (travel writer) şi Vlad Semen (photographer) şi-au propus să facă mai mult de atât, ei vor să locuiască timp de 8 luni în Asia de SE, descoperind locuri frumoase din Malaysia, Singapore, Indonezia, Thailanda, Cambodia şi Vietnam, observând pentru cititorii lor ce înseamnă viaţa de localnic acolo unde mulţi doar visează să ajungă.

“8 luni pare doar o cifră aleasă întâmplător. Însă nu este aşa. Eu consider că este o perioadă de timp minimă în care poţi să te integrezi, să surprinzi viaţa în esenţa ei, să cunoşti cât mai mulţi oameni, să înveţi să te comporţi ca ei, să devii… localnic. Mai puţin timp înseamnă mai puţină cunoaştere, superficialitate. Mai mult, poate fi deja o alegere pe viaţă”, declară cea care a iniţiat proiectul “Be a local in” – Ioana Budeanu.

“În aventura noastră asiatică vom căuta “insula-paradis”, inspiraţi de filmul-cult The Beach, însă vom locui şi în oraşe elegante, vom vizita temple, jungle, casele oamenilor şi vom merge la petrecerile cu lună plină. Vom încerca, pe cât posibil, să ne dizolvam în peisaj. Ideea este că “a fi localnic”, în viziunea noastră, înseamnă să te afli la o masă cu 20 de baştinaşi şi nimeni să nu se uite la tine cu interes.

Asta vrem noi să facem. Să devenim localnici, să surprindem o clipă din viaţa unor popoare, să o respectăm şi sa ne închinăm frumuseţii uluitoare de pe acest pământ”.

“Be a local in SE Asia” este un proiect mare, care se va desfăşura pe I’s Blog, live pe pagina de Facebook Vola.ro, pe paginile de Facebook: I’s Blog, Ioana Budeanu, Qatar Airways şi pe Twitter, Google+, Pinterest.

Drum bun Ioana şi Vlad!