Alina-Maria și Nicolae al României în Thailanda: un voiaj de miere… exotică

Episodul 1

Nicolae al României mai fusese în Thailanda și, preț de câteva săptămâni, străbătuse Regatul Siamului. Îi plăcuse foarte mult, știa la ce să se aștepte, luase contact cu universul lor cultural și tradițiile – căci a fost găzduit inclusiv de localnici. Dar a dorit să revadă Thailanda împreună cu soția sa, Alina-Maria; prin ochii ei, știa că va repeta și va dubla emoțiile, senzațiile, experiențele.

„Nici nu ne-am gândit la altă alternativă de destinație pentru adevărata lună de miere”, spune Alina-Maria, „aveam prea multe motive și criterii pro pentru a vizita Thailanda. În primul rând, vremea la sfârșit de ianuarie și început de februarie e ideală, acolo e soare zilnic, iar căldura e suportabilă. Apoi, este o destinație complexă, în care poți îmbina imersiunea culturală, vânătoarea de priveliști sau plimbarea în junglă cu leneveala pe plajă; țara asta oferă absolut de toate, peisajul e divers, iar gastronomia – la superlativ.”

Nicolae completează: „Atunci, la 19 ani, vedeam nu doar Asia, ci lumea întreagă într-un anume fel. Acum, la 34 de ani (n.e.: interviul a fost realizat în 2019), am privit lucrurile cu alți ochi; am descoperit profunzimi, detalii ale felului de-a fi al thailandezilor… Am găsit și destinațiile unde turismul și-a pus amprenta prin abundență consumeristă, dar mai ales locurile încă liniștite, sălbatice. Sigur, majoritatea vizitatorilor se duc la plaje, pe insule cu palmieri și ape cristaline, dar chiar și în zonele faimoase, dacă știi să te informezi corect și să alegi bine, poți avea parte de multă tihnă… Nimic nu m-a dezamăgit prin comparație. Thailanda s-a schimbat foarte mult în bine. Și poate ”

Și conchide: „Poate că nu noi am ales Thailanda ca destinație de honeymoon, ci ea ne-a ales pe noi să ne facă un fel de cadou de viață nouă”.

Interviu de Anca Ciuciulin

Fotografii din arhiva personală Nicolae al României