“Beautiful THAILAND” mega fam trip

350 de agenţi de turism şi jurnalişti vizitează Thailanda la invitaţia Tourism Authority of Thailand, în cadrul mega fam tripului “Beautiful THAILAND”.

Bangkok, 14 decembrie, 2011

Pentru a asigura o recuperare rapidă după recentele inundaţii, Tourism Authority of Thailand (TAT) a invitat peste 350 de agenţii de turism şi jurnalişti din întreaga lume să viziteze Thailanda.

Participanţii la mega fam tripul organizat de TAT sunt în vizită în Thailanda între 6-18 decembrie 2011, şi vor călători în diverse părţi ale regatului pentru a putea vedea cum se desfăşoară eforturile de reabilitare a obiectivelor turistice şi pentru a putea transmite clienţilor/ cititorilor lor şi iubitorilor  Thailandei, că Ţara Zâmbetelor este pe cale de a reveni la normal şi este pregătită pentru a primi vizitatori.

Guvernatorul TAT Suraphon Svetasreni a declarat săptămâna aceasta: “Am început să lucrăm la planificarea acestui fam trip din momentul în care am fost siguri că situaţia se va îmbunătăţi în câteva săptămâni. Suntem recunoscători tuturor partenerilor noştri, inclusiv companiei naţionale de transport aerian Thai Airways International, companiilor din sectorul privat şi agenţiilor guvernamentale care au răspuns rapid la iniţiativa noastră.”

Guvernatorul a spus că aducerea presei şi agenţilor de turism în Thailanda ar putea fi cea mai bună modalitate de a asigura că rezultatele pozitive ale eforturilor de reabilitare vor fi transmise în lume, cât mai curând posibil. “Mass-media la nivel mondial a transmis raportaje despre inundaţiile fără precedent, dar acum că lucrurile se îmbunătăţesc, mass-media se concentrează pe alte probleme. Aşa că trebuie să trimitem un mesaj către toţi cei care vor sa călătoreasca în Thailanda, că toate unităţile de cazare şi obiectivele turistice sunt pregătite să le ureze bun venit.

Focusul nostru major este acum să readucem încrederea turiştilor în Thailanda.”

Grupul de 350 de agenţi de turism şi jurnaliştii are participanţi din:
Europa: Anglia, Germania, Franţa, Italia, Suedia, Rusia
zona ASEAN: Malaezia, Singapore, Filipine, Indonezia, Vietnam
Asia de Est: Japonia, Coreea, Taiwan, China, Hong Kong
Pacificul de Sud: Australia
Orientul Mijlociu: Emiratele Arabe Unite (EAU), Iran, Oman
Africa: Africa de Sud
America:Statele Unite ale Americii

Au fost un număr total de 22 de ţări, şi presă locală.

Grupul american va vizita Bangkok, Chiang Mai şi Ayutthaya, grupul Asia de Est va vizita Bangkok, Ayutthaya, Chiang Mai, Mae Hong Son, Hua Hin, Krabi şi Pattaya, grupul ASEAN va vizita Bangkok, Chiang Mai, Ayutthaya, Chiang Rai , Ratchaburi, Nakhon Pathom, Nakhon Nayok, Khao Yai, Suphan Buri, Samut Songkhram, Cha-am, Hua Hin şi Pattaya, şi grupul european va vizita Bangkok, Chiang Mai, Ayutthaya, Krabi si Phuket.

La 13 decembrie 2011, grupul a fost în mod oficial salutat de către Viceprim-ministru şi ministrul Turismului şi Sportului, HE Dl Chumpol Silapa-Archa.

În Bangkok a avut loc o prezentare despre turismul thailandez, urmată de spectacole culturale şi un cocktail organizat de TAT la Anantara Riverside Resort and Spa Bangkok.
Sosirile vizitatorilor în Thailanda au totalizat 17.1 milioane în perioada ianuarie-noiembrie 2011, în creştere cu 21.17 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2010.

 

Numărul total de sosiri pot fi defalcate astfel:
Asia de Nord-Est — 4.30 milioane de euro, în creştere cu 34.25%
ASEAN – 4.90 milioane de euro, în creştere cu 22.07%
Europa – 4.40 milioane de euro, în creştere cu 13.63%
America – 0.85 milioane, în creştere cu 12.92%
Asia de Sud – 1.10 milioane de euro, în creştere cu 19.77%
Oceania – 0.83 milioane, în creştere cu 17.64%
Orientul Mijlociu – 0.60 milioane de euro, în creştere cu 7,69%
Africa – 0.12 milioane, în creştere cu 11.84%

Pentru 2011, TAT proiectează 18.3-18.6 milioane de sosiri internaţionale, care vor aduce economiei thailandeze venituri estimate de 703-716 miliarde baht (US $ 22.7 la 23 miliarde).