„Prima țară asiatică în care am călcat”

Cezar Dumitru este (poate) cel mai cunoscut dintre bloggerii turistici din blogosfera noastră, și cel mai vechi, de altfel în acestă blogosferă (imperatortravel.ro). Este un iubitor al Thailandei și spune că ar merge de nenumărate ori în Thailanda, chiar de ar fi să nu schimbe locurile. Asta înseamnă să iubești o țară!

Care sunt cele mai frumoase și mai haioase amintiri ale tale din călătoria în Thailanda?

În primul rând, care călătorie? Că am fost de cel puțin 6 ori (cel puțin așa îmi aduc aminte, posibil de mai multe ori). Ce pot să zic este că Thailanda a fost prima țară asiatică în care am călcat și m-am îndrăgostit instantaneu. Și m-a făcut să descopăr nu numai Thailanda, ci aproape toată Asia.

Ai vreo poveste haioasă pe care vrei să o împărtășești cu cititorii noștri?

O poveste haioasă … învățasem cum se spune în thailandeză „vită” și „pui”. Nu îmi mai aduc aminte, asta se întâmpla în 2002. Ajung într-o seară la Chiang Mai, eram obosit, așa că hai în primul restaurant. Vine ospătăriță zâmbitoare cu un meniu în thailandeză și chineză. Încerc să îi zic „vită”, se uită la mine complet debusolată … Într-un final, mă prind că e chinezoaică și nu prea înțelege thailandeză. Așa că îmi pun degetele la cap pe post de coarne și trag un muget cât mai autentic … Și apoi fac semnul lui nu și trag un „cucuriguuuuu”… Mi-a adus vită, a înțeles.


Ai mai merge într-o vacanță acolo? De ce?

Aș tot merge în Thailanda…

Pentru că îmi place țara. E variată, are multe locuri extrem de diferite, poți avea parte de o groază de experiențe diferite. Și da, aș mai merge oricând, chiar dacă ar trebui să văd aceleași locuri…

Care ți se pare a fi cel mai ciudat lucru/ obicei al thailandezilor?
Thailandezii sunt la fel de ciudați ca noi. Sau nu.

Sincer, nu îmi aduc aminte de ceva ciudat, realmente ciudat. Posibil să existe niște obiceiuri ciudate la triburile din nord… Ah, da … nu înțeleg de ce pun tone de gheață în băuturi… Cred că am și văzut tricouri de vânzare pe care scrie „No Ice, please!”

Din mâncarea thailadeză ce îți place cel mai mult?

Nu-mi place mâncarea thailandeză, blasfemie!

Îți place o țară și nu îți place mâncarea de acolo? Da, se poate. Nu îmi place condimentat, iar thailandezilor le place. Ei bine, nu prea îmi place mâncarea thailandeză. Dar supraviețuiesc!

Care este zona din Thailanda pe care o recomanzi cititorilor acestui site ?

Unde să mergeți? Păi depinde la ce vreți. Mare și soare ? Provincia Krabi. Tradiții și vacanțe active? În nord, zona Chiang Mai – Chiang Rai. Vrei o experiență urbană intensă ? Bangkok, Bangkok, Bangkok. Niciun turist nu ar trebui să rateze mersul cu tuk-tukul la ora de vârf prin Bangkok. Și să-l provoace pe șofer la liniuțe cu șoferii de taxi.