De ce ne place Nan? Pentru că merită

Cubărit în ceața tandră a munților de basm, orașul își scrie istoria modernă într-un limbaj unic, ce împletește cu cultura cu identitatea etnică.

Să trecem în revistă câteva motive pentru care recomandăm să treceți Nan pe itinerarul dvs. din nordul Thailandei. În primul rând, pentru atmosfera patriarhală, cu ritm pașnic. Apoi, pentru arhitectura și decorurile templelor. Wat Phra That Chae Haeng este unul dintre lăcașurile de cult cele mai venerate din Provincia Nan; aici poate fi admirată un chedi (pagodă) din aur, de dimensiuni impresionante. Alt obiectiv turistic remarcabil este templul Viharn Luang, decorat cu opt șerpi încolăciți unul în jurul altuia într-o măiastră și elaborată lucrare artizanală.

Dar obiectivul principal al orașului, plasat chiar în centru, este Wat Phumin; decorat în interior cu picturi murale unice, adevărate cronici ilustrând viața socială a locuitorilor din Nan, îmbrăcămintea lor tradițională, tatuajele tipice, dar și câteva scene inedite de secol 19 în care printre localnici apar chiar și europeni.

Este celebră fresca numită „The Whisperes” ce suprinde un moment de comunicare afectuoasă între două personaje, o complicitate atemporală, perfect surprinsă.

Muzeul Național Nan, numit Ho Kham, a fost anterior reședința lui Phra Chao Suriyapong Paritdech, conducătorul provinciei Muang Nan. Astăzi, muzeul găzduiește artefacte prețioase din fildeș negru, precum și exponate ce deapănă istoria locală și ilustrează patrimoniul etnic din Nan.

În afara perimentrului urban, parcurile Naționale Doi Phu Kha, Khun Nan și Mae Charim sunt printre destinațiile preferate ale turiștilor. Zona se mândrește cu multe oferte de cazare, cu pensiuni cochete și boutique hoteluri, în timp ce ospitalitatea e susținută de ofertele restaurantelor de-a lungul râului.

De experimentat: Vă sugerăm să luați un tur de oraș cu un soi de tramvai – o mașină electrică, dar care nu se deplasează pe șine; are un traseu circular, pe la cele mai interesante repere urbane, cu două sau trei opriri de câte 15 min. La fel de bine puteți să experimentați frumusețea Provinciei Nan printr-o tură cu bicicleta în jurul orașului.

De savurat: Ca fel tradițional de mâncare, cereți la masă Pa Nim, un desert tipic pentru această provincie.

De pus în calendar: Din tradiția locului fac parte competițiile cu bărci meșteșugite din trunchiuri întregi de copaci, evenimente ce adună o mulțime de localnici și vizitatori.

Credite foto: Tourism Authority of Thailand / Shutterstock.com