Thailand Pass va fi suspendat temporar

Urmare a creșterii numărului de cazuri de îmbolnăvire cu varianta Omicron a virusului SARS-Cov2, Centrul pentru Administrarea Situației COVID-19 (CCSA) a decis să suspende temporar acordarea Thailand Pass începând cu data de 22 decembrie 2021 ora 00:00 (ora Thailandei).

Călătorii care au aplicat deja pentru Thailand Pass și dețin un cod QR vor putea intra în Thailanda, în condițiile aferente schemei selectate (Test &Go sau Blue Destination Sandbox).
Guvernul va introduce noi măsuri de monitorizare a contactelor și se va asigura ca toți călătorii sa fie testati de 2 ori (la sosire si in cea de-a cincea zi de la sedere), prin metoda RT-PCR, cea de-a doua testare fiind efectuata la unități desemnate de catre  guvern (fără costuri suplimentare).

Solicitanții care s-au înregistrat deja, dar nu  au primit codul QR,  trebuie să aștepte ca Thailand Pass să fie luat în considerare/ aprobat. Odată aprobat, pe baza codului QR primit vor putea călători în Thailanda în condițiile schemei selectate.

Până la o nouă notificare, înregistrările noi pentru Thailand Pass, în cadrul programelor de exceptare de la carantină (TEST&GO și Living in the Blue Zone Sandbox), nu vor mai fi acceptate.

Înregistrările pentru Thailand Pass în cadrul programului Phuket Sandbox și Happy Quarantine rămân deschise, dar guvernul va revizui periodic situația acestora.

Pentru a aplica pentru programele Phuket Sandbox sau Happy Quarantine, se va folosi in continuare platforma https://tp.consular.go.th/