Cum ne întâmpină și ne răsfață acest Eden asiatic? Cu seninătatea apelor mării, cu ospitalitatea autentică și stilul de viață ancestral al pescarilor, dar și cu savoarea inegalabilă a fructelor proaspete. Iată argumentele.
Drumul spre plaja lungă de 111 km trece prin multe locuri pitorești, unde merită făcut câte un popas. Situată în proximitatea fermecătoarei Laem Sing Beach este Clădirea Roșie, construită de soldații francezi în 1893. Parcul Național Khao Khitchakut atrage sute de pelerini, ce vin pentru a venera urmele pașilor lui Buddha. În timpul unei croaziere spre ineditul sat Rai Phan Din, puteți admira peisajul punctat de vreo 400 de locuințe tradiționale lacustre.
Dar principala atracție din orașul Chanthaburi este Complexul de Bijuterii și Pietre Prețioase, unde veți putea cumpăra chiar nestemate adevărate, precum celebrele rubine și safire thailandeze. Neapărat trebuie incluse pe itinerar câteva alte vizite: la fermele locale, unde veți savura fructe absolut delicioase, apoi în comunitățile Tha Luang, Talad Klang și Talad Lang.
Merită bifat și Delfinariul Ocean Sea World, unde turiștii se pot fotografia de aproape cu delfinii. Punctul de frontieră Ban Laem se află la granița dintre Thailanda și Cambodgia. KP Grand Hotel este printre cele mai înalte clădiri din oraș, în timp ce Mu Liang (Phraya Trang) este unul din cele mai populare restaurante. În plus, sunt multe restaurante cu specific mediteranean, cum ar fi Pikul Phochana, situat în districtul Klung și Krua Khun Rim Daeng Khlong, ale cărui specialități sunt mâncărurile de crabi.
De reținut: Biserica catolică din Chanthaburi a fost construită ca replică a catedralei Notre Dame din Paris. Acest lăcaș religios nu e doar un loc de pelerinaj al creștinilor; i s-a decernat Premiul pentru Conservare de către Asociația Arhitecților din Siam, sub Înaltul Patronaj al Maiestății Sale, răposatul și regretatul Rege Bhumibol Adulyadej.
Fotografii: Autoritatea pentru Turism a Thailandei.