Thailanda anunță prelungirea valabilității Visa On Arrival

Thailanda acordă prelungirea vizei on arrival (VOA) pentru a stimula accesul turiștilor în sezonul de vârf: octombrie-martie.

Decizia intră în vigoare la 1 octombrie 2022 și se menține până la 31 martie 2023, pentru turiștii din țări/teritorii care au dreptul la scutire de viză și cei care au nevoie de viză la sosirea în Thailanda.

Bangkok, 31 august 2022 – Centrul Thailandei pentru Administrarea Situației COVID-19 (CCSA) a aprobat propunerea Autorității pentru Turism a Thailandei (TAT) de a prelungi perioada de ședere la 45 de zile pentru turiștii din țări/teritorii cu drept de scutire de viză și la 30 de zile pentru cei eligibili pentru o viză la sosire (VOA).

În această perioadă de 6 luni, durata șederii va fi prelungită de la 15 zile la 30 de zile pentru deținătorii de pașapoarte din următoarele țări/teritorii care pot solicita VOA – Visa On Arrival (viza la intrare): Bhutan, Bulgaria, China, Cipru, Etiopia , Fiji, Georgia, India, Kazahstan, Malta, Mexic, Nauru, Papua Noua Guinee, România, Arabia Saudită, Taiwan, Uzbekistan și Vanuatu.

De asemenea, în acest interval de timp, durata șederii în Thailanda va fi prelungită de la 30 de zile la 45 de zile pentru deținătorii de pașapoarte din următoarele țări/teritorii care pot intra în Thailanda în cadrul unei scheme de scutire de viză turistică: Andorra, Australia, Austria, Bahrain, Belgia, Brunei, Canada, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Indonezia, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Kuweit, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malaezia, Maldive , Mauritius, Monaco, Țările de Jos, Noua Zeelandă, Norvegia, Oman, Filipine, Polonia, Portugalia, Qatar, San Marino, Arabia Saudită, Singapore, Slovacia, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Elveția, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, Ucraina și SUA.

Pentru a aplica online, vizitatorii își pot verifica eligibilitatea pe site-ul oficial al Vizei electronice pentru Thailanda: www.thaievisa.go.th.

Thailanda invită și întâmpină cu căldură călătorii din toate țările/teritoriile, condiția fiind dovada fie a unui certificat de vaccinare, fie, pentru persoanele nevaccinate, a unui rezultat negativ al testului RT-PCR sau ATK profesional efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie. Acestea pot fi în format tipărit sau digital. Vor fi efectuate verificări aleatorii la sosiri pe aeroporturile internaționale din Thailanda sau în punctele de control la frontiera terestră (în 22 de provincii).

În timp ce se află în Thailanda, atât călătorii vaccinați, cât și nevaccinați/nevaccinați complet sunt sfătuiți să respecte cu strictețe standardele de sănătate și siguranță. Călătorii care se confruntă cu simptome asemănătoare COVID sunt insistent rugați să se testeze și, dacă rezultatul este pozitiv, să solicite tratamentul medical adecvat.